vrijdag 22 augustus 2008

Windvoertuig versus velomobiel


Vandaag en gisteren waren er op de dijk (voor mijn werk adres) diverse races met windvoertuigen. De bedoeling was om tegen de wind in, zo snel mogelijk met behulp van alleen de wind een parcours af te leggen . De race op de dijk bij Den Helder (tegelijkertijd met Sail) zou eigenlijk een publieks trekker, zijn echter het weer wou niet al te veel mee werken hierin. Het was redelijk interessant zeker de omzetting van de turbine aandrijving (team ECN werd hier in 1e) naar de wielen. Deze was er in diverse vormen. De windvoertuig van ECN zag er behoorlijk dynamisch uit echter hij was niet de snelste (2e). Het duitse team was met een gemiddelde snelheid van 18 km/u en een maximum snelheid van 22 km/u de winnaar, ze reden de kar over de dijk bij een windkracht van 5 tot 6 Beaufort. Meer van deze “windvelomobielen” zijn Via deze LINK zijn nog meer fotos te zien.

maandag 11 augustus 2008

Geparkeerd in paardenstal van Napoleon

Vandaag de eerste woonwerk rit naar Den Helder (marine Erfprins)heen en terug 46 km. De quest km’s zullen nu hard oplopen. ( ruim 10.000 per jaar alleen aan woonwerk km’s). De eerste km’s zijn droog maar op de balgweg begint het langzaam te regenen. De stroomlijn kap heb ik voor boven mijn trappers geschoven zodat ik onder het rijden deze kan pakken en snel het instapgat kan afsluiten. Binnen een paar sec. zit je comfortabel droog en is de quest weer meer gestroomlijnd. Op mijn werk aangekomen neemt hij in de fietsenstalling voor mijn werkplek aardig wat plaatsen in beslag zodat het even zoeken is naar een eigen stalling.
Op fort Erfprins (fort la salle) zijn nog aardig wat nissen en holen en een plek is gauw gevonden.
Hij staat nu in een oude paardenstalling uit de tijd van Napoleon.
Die man moest eens weten wat voor aerodynamisch vervoersmiddel met paardenkrachten er nu in zijn stalling staat.

vrijdag 8 augustus 2008

opleuken quest

De laatste dagen van de vakantie was het niet echt fiets weer, vandaar dat ik een reflecterende striping kon aan brengen en een piezo sirene heb ingebouwd.
De sirene (40 x 45 x 60mm en voor €4.95 niet duur) heb ik bij hobbyrama gekocht en geeft echt een hoop geluid (107dBA) als ik hem licht in druk dan tjipt hij meer. Op grote afstand kan ik mede fietsers al in seinen dat ik eraan kom.
Ik heb hem aan de binnenzijde en voor in de quest gemonteerd via een paar kleine gaatjes komt het geluid er uit.

De reflectieband is van 3M en heb ik op de plaats van de gele band geplakt die de naad van de quest bedekt, zo valt hij in het donker meer op.
Het enige nadeel is dat het gele band van velomobiel.nl sneller te verwideren is als de bovenkap los moet dan deze reflectende striping en heeft een groot hecht vermogen.
Nu hopen dat het weer wat beter wordt om toch wat meer vakantie kilometers te maken.