woensdag 30 september 2009

velomobielTreffen Borkum 2009.


Het was een prachtig weekend met tragedie en plezier! Ben zelf vroeg in de ochtend naar Harlingen gereden om aan te sluiten bij de overige velomobielen. De start was overweldigend, onze voorrijder eiste tijddiscipline en 08:00 vertrek was ook om 08:00 rijden. Wat inhield dat diegene die dachten dat er wel gewacht werd, nu snel hun spulletjes bij elkaar moesten pakken om toch nog aan te sluiten. En diegene met pech, …de groep was weg. Gelukkig werd de snelste groep, langs de dijk in het begin getemperd door schapen, die het liefst dwars door de groep heen wilde rennen Zo konden achterblijvers aansluiten en diegene die echt relax rustig reden, namen een kortere route zodat die toch nog voor de snelste groep bij de pont Eemshaven – Borkum waren. Bij de pont van rederij AG EMS moesten we opeens meer betalen om over te komen.Voor 45 velomobielen ruim 500 euro voor het overzetten. Helaas viel er niet te onderhandelen en moest er meer gelapt worden. Op de “ kazerne” Jeugd Herberg aangekomen was het stukken beter. We stonden er verbaasd over dat het uit kon voor zo'n laag bedrag (dat compenseerde de pont weer een beetje) Terug via Groningen , waar na iedereen zijn eigen groep vormde om naar huis te gaan. Hierbij de videolink velomobielTreffen Borkum 2009

dinsdag 22 september 2009

Dam tot dam fietsClassic (snot voor de ogen)

Ben wat een keren door de ij-Tunnel gereden met de auto. Dit wilde ik graag ook een keer met de Quest fietsen. Het was vroeg op, om 06:30 uur met de Quest in de auto, richting Amsterdam gereden. In Amsterdam-noord geparkeerd, Met de pont en via het Rokin naar de Dam gereden. De organisatie was perfect route goed aangegeven. Alleen het is wel wennen om met veel Bukkers een tourtocht te rijden. Ik ben achter de snelste groep aangereden en die veegde aardig wat andere bukkers op, die op hun laatste krachten meereden. moesten lossen en hun neus leeg bliezen vaak rakelings langs me heen. Ik hield later wat meer afstand en dat ging beter. Veel opmerkingen van hun gehad en moest erg opletten dat ze niet mijn Quest naar binnen reden. Is mij uit eindelijk niet helemaal gelukt en kwam niet krasvrij aan het einde. Zal allemaal wel goed komen maar een volgende tourtocht rijden met zoveel bukkers? … dat weet ik nog niet.
Hierbij de link naar de video damtotdam Classic 2009.

zondag 13 september 2009

West-friese dijken omloop 2009 voor liggers

Op de blog sites van Wim, Pe & Kees zijn al stukjes geschreven over de West-friese dijken omloop van 2009. Zelf heb ik wat video’s aan elkaar geplakt voor de beeldvorming. Onderaan de link. De tocht zelf was eigenlijk net zo leuk als vorig jaar (al was de camper van Kees wel erg handig bij de stops toen)
Ik heb Pe en Jan geholpen met de kruisingen af te zetten en kon zo nog aardig intervallen onderweg. De stop bij Museum “de Baan”in Oostwoud van Jan Geel & Familie was perfect verzorgd. De West-friese krenten Mik, koffie en andere versnaperingen waren heerlijk. (Nogmaals bedankt hoor)
De dijk tussen Enkhuizen en Hoorn zat ook dit jaar weer vol verassingen met “hobbelig wegdek” terwijl Kees een week ervoor dit nog verkent had. (toch petje af hoor, voor deze organisatie)

Hierbij de LINK naar de video compositie

zondag 6 september 2009

NK Tijdrit Texel 2009 , dood of de gladiolen.


5 september was de tijdrit op Texel. Sóchtends mijn oude banden verwisselt, Achterband Koyak (inmiddels 10500 km) en voor de Durano’s (5200 km.) Eigenlijk zien ze er nog redelijk uit maar het loopvlak is redelijk vlak afgesleten, wat dus meer rolweerstand geeft. Dus nu de nieuwe er maar op en morgen de oude weer terugzetten. Voor woon-werk verkeer zijn de oude banden nog goed genoeg. Dan spiegels eraf, voorlicht afplakken en wat stukken sinasappel mee voor onder de wedstrijd. Bram mijn zoon rijd met de bukkers mee en gaat met de auto naar de Tesselse Pont. Zelf ga ik fietsen (mentaliteit verschil tussen ligger en bukker : ) onderweg kom ik Yvonne tegen het is dan inmiddels 12:30 en 13:35 moet ze startte in Oudeschild. Vond dat een aardige uitdaging als je de boot van 12:35 neem.….Maar ze had daar geen moeite mee. In Oudeschild ook nog te ver gereden maar ze stond op tijd aan de start (m.b.v Marian van raceKees). De overige velomobielen en liggers kwamen nu druppelgewijs aan en parkeerde naast de tent. Ook supporters zoals Jan, Mathijs, Kees waren inmiddels gearriveerd en hoorde dat Yvonne bij het keerpunt alle mannelijke & vrouwelijke bukkers gepasseerd was en daar op dat moment de snelste tijd had gerealiseerd en lang stond ze bovenaan (petje af). Eindelijk (laatste uur)mochten de overige liggers ook starten. Ik had 184 en startte achter Wim en na mij kwam Ympte. Ik startte naast het podium (net als de meeste velomobielen) en Ympte bovenop (de “explosie” start). De start was goed en had al gauw de teller op 56 km. Per uur staan. Moest wel glimlachen toen halverwege het eerste stuk, Ympte mij al voor bij kwam (tegen de 70 km/h wat een klasbak). Wim daar in tegen bleef op dezelfde afstand voor mij rijden. Boven op de dijk werd de Quest aardig door de wind heen en weer geschud. ( hoorde later dat hier een aantal schuimkappen waren weggewaaid). Bij het draaipunt kwam ik niet uit met de bocht maar werd geholpen door de vlagger. (bedankt hoor). Inmiddels zag ik dat Wim inliep op een witte Quest maar zelf kwam ik niet dichterbij. We moesten nog een paar kilometer en ik liep plotseling in op Wim. De witte Quest reed net voor hem. Het was voor mij toen “de dood of de gladiolen”” en ben gaan versnellen en kwam “boven mijn adem” te fietsen. De verzuring sloeg snel toe maar liep erg snel in op de 2 questen voor mij. Op iets meer dan 100 mtr voor de finish had ik een BDE ; ) (bijna dood ervaring) en kon nog voor de eindstreep passeren. Het duurde wel even voor ik uit mijn “kanarie” kon stappen maar het was een leuk en goed georganiseerd evenement. ….. en Ympte petje af hoor.. met 62 km/h gemiddeld gereden.
Hierbij de link met de uitslagen
..
..
En hier het enige algeheel klassement met tussentijden